Bonusfamilie traject voor een samengesteld gezin

Handvatten om met een samengesteld gezin om te gaan

Een samengesteld gezin gaat niet vanzelf. Of liever: in een samengesteld gezin gaat niets vanzelf. Dat heb je vast al gemerkt. Of je gaat het nog merken. Je moet samen bewust werken aan manieren van omgaan met elkaar, nieuwe gewoontes, het loslaten van oude patronen. Je moet af en toe ontzettend over je eigen schaduw stappen. En hoe zorg je in de – bij tijd en wijle heftige- dynamiek van je samengestelde gezin nou goed voor jezelf?

Inzicht en overzicht

In ons traject bieden we je handvatten om als ouder of stiefouder met je samengestelde gezin om te gaan. Om het beter te maken. Leuker. En liefdevoller. We laten je zien hoe de onderstroom in je gezin loopt. Hoe je de regie weer pakt over de situatie. Hoe je de relatie met je partner fijn en liefdevol houdt. We geven je inzicht en overzicht.

Waardevolle investering

Deelnemen aan ons Bonusfamilie traject betekent een waardevolle investering in je samengestelde gezin en in jezelf. Tijdens het intensieve traject maak je deel uit van een groep gelijkgestemden. Dat levert je een boel op, want je kunt tijdens én na het traject op elkaar terugvallen. Je volgt een aantal workshops en tijdens de tweewekelijkse intervisie via zoom maken we gebruik van elkaars wijsheid om situaties in het dagelijks leven beter te begrijpen én beter te handelen.

Samen met gelijkgestemden

Je kunt onze workshops ook los volgen. Dat is altijd een goed idee. Maar de leergang levert je veel extra’s op. Uit al onze gesprekken met ouders van samengestelde gezinnen komt steeds één ding naar voren: de eenzaamheid die je vaak ervaart. 

Of je nu al een nieuw samengesteld gezin start of al een samengesteld gezin hebt; een plek om erover te praten, helpt enorm. Door deel uit te maken van een groep mensen die precies begrijpt waar jij mee worstelt wordt het lichter en gemakkelijker. En dat was toch uiteindelijk ook het doel van jou als ouder en stiefouder. Dat het een fijn en liefdevol thuis zou worden.

Praktische informatie over het Bonusfamilie traject

Start:

op diverse momenten in het jaar

Groepsgrootte:

minimaal 10 en maximaal 12 personen

Locatie:

onze thuisbasis is Paviljoen MeM in Buitenpost. De workshops waar gewerkt wordt met paarden vinden op een andere locatie plaats.

Tijdsinvestering:

het traject duurt 4-5 maanden. Je volgt 5 workshops van 1 hele dag (meestal op vrijdag) en 1 x per 2 weken een intervisie via Zoom van 1,5 uur per keer

Financiele investering:

Kom je alleen, dan betaal je 1899,- voor het hele Bonusfamilie traject, inclusief lesmateriaal, lunch, koffie, thee en versnaperingen.

Kom je als koppel, dan betaal je samen 3499,-. Uiteraard is het
mogelijk om dat in termijnen te betalen.

Wil je meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op. We beantwoorden je vragen graag!