Een samengesteld gezin, hoe gaat dat bij jou?
De liefde weer in je leven
Je begint eraan vol idealen. Je houdt veel van je nieuwe partner en hebt een beeld in je hoofd van een liefdevol gezin waarin iedereen zich thuisvoelt. Maar in de praktijk valt het soms vies tegen. Of misschien vraag jij je wel af wat je kunt verwachten. Bekijk hieronder welke situatie het beste bij jou past.
Nieuw samengesteld gezin
Je hebt iemand ontmoet en je bent smoorverliefd, jij hebt wel kinderen en hij niet – of andersom of jullie hebben beiden kinderen. Jullie willen gaan samenwonen en je wilt weten wat je dan te wachten staat. Waar stap je in? In ons traject bieden we je handvatten om met je samengestelde zin om te gaan.
Ben ik een boze stiefmoeder?
Je hebt zelf geen kinderen en trouwt met iemand die is weduwnaar met een kind. Moeder is er niet meer. Ben je dan een boze stiefmoeder? Wat is een stiefmoeder eigenlijk? En hoe boks je op tegen de droom die je had, hoe vind je de plek in een gezin met zo’n enorme wond?
Ik heb een hekel aan mijn stiefkind
Je woont al een tijd samen met je lief en je merkt elke keer dat zodra als zijn kinderen komen er een enorme spanning in huis hangt, ineens heeft altijd iedereen ruzie; Je beseft, ik heb een hekel aan mijn stiefkind. Hoe ga je hiermee om? Tijdens onze workshop Familieopstellingen in een samengesteld gezin leer je hoe je jouw situatie beter maakt.
Een baby in ons samengestelde gezin
Je gaat samenwonen of trouwen, één van jullie heeft kinderen, maar je wilt ook samen nog graag een kind. Hoe gaat dat dan, welke plek heeft zo’n kind dan in het gezin? Hoe gaat jouw bonusdochter of zijn bonuszoon daarmee om? En jij zelf als stiefmoeder of stiefvader? Onze workshop De onderstroom in je samengestelde gezin geeft jou inzicht.
Co-ouderschap houdt op
Je woont samen en jullie hebben beiden kinderen in co-ouderschap met je ex en door welke reden dan ook valt er een co-ouderschap weg. De kinderen moeten nu volledig bij jullie komen wonen. Wat nu? Kom erachter wat dit betekent voor jou en, je partner en je kinderen. In ons traject krijg je inzicht en overzicht binnen je samengestelde gezin.
Puberkind wil liever bij ex wonen in plaats van bij de stiefmoeder
Je puberkind gaat zo heftig door het lint over de nieuwe partner, dat ie boos vertrekt met de woorden ‘Ik ga wel bij mama wonen!’ Maar mama heeft daar geen zin in. Hoe ga je hier nu weer mee om?
Afspraken maken met exen
Jullie hebben beiden een ex-partner en die hebben elk ook weer partners met ex-en. Er is sprake van een keten van co ouderschappen. Ergens op de derde of vierde rij wil één van die exen op zaterdag een fotografiecursus doen. De hele keten lijkt zich nu te moeten aanpassen op een nieuw ritme.
Of: Kerst en oud en nieuw… hoe vier je dat überhaupt? De ene dag bij de één en de andere dag bij de ander? Dat is al een kunst, maar het hele gezin bij elkaar dat lukt niet, want aan de andere kant van de keten hebben ze ook allemaal afspraken gemaakt. Hoe fiks je dat? Met het Bonusfamilie traject krijg je inzicht en overzicht van je samengestelde gezin.
Meer handvatten voor inzicht en overzicht in je samengestelde gezin
Nieuw samengesteld gezin? Of gaat het anders dan je had gedacht? Kijk eens naar ons traject voor een samengesteld gezin. Je krijgt workshops, extra begeleiding en wisselt ervaringen uit met andere ouders en stiefouders.