Atsje Lettinga

Mijn naam is Atsje Lettinga en ik woon in Buitenpost. Ik ben haptotherapeut. Daarnaast ben ik samen met mijn partner actief in de muziek- en theaterwereld. We zijn samen eigenaar van Paviljoen MeM (Mens en Muziek) in Buitenpost. Het is een prachtige locatie. Niet alleen voor theatervoorstellingen en concerten maar ook voor de workshops van Bonusfamilie.

Voor Bonusfamilie zet ik me in als haptonoom. 

Over haptonomie

Haptonomie is de leer van het voelen. Als denken en voelen in lijn met elkaar zijn dan leef je zoals het min of meer bedoeld is. Maar soms merk je dat je leeft zoals anderen dat van je willen. Dat kan ingewikkeld zijn. Dat houd je vol tot het op is. Dan krijg je een burn out of een bore out en loop je vast. Sommige mensen accepteren dat en zijn soms tientallen jaren bezig met overleven. In mijn optiek is het leven daar niet voor bedoeld. Als haptonoom leer ik mensen weer te leven vanuit zichzelf.

Bonusouders terug in balans

Vroeger was het gezin een duidelijk systeem. Je had vaders. Je had moeders, en je had kinderen en opa’s en oma’s. Maar tegenwoordig ziet de wereld er anders uit. Er zijn veel constructies met samengestelde gezinnen. Constructies ook waardoor je uit balans kunt raken. Bonusouders help ik weer uiting te geven aan hun gevoel en de balans terug te vinden.

Misschien leuk om te weten: