De onderstroom in een samengesteld gezin

Beter duiden wat zich aan de etenstafel voordoet

Deze workshop geeft je helder zicht op wat zich eigenlijk afspeelt onder de spreekwoordelijke waterlijn. Op welke patronen en loyaliteiten er zijn. Je ontdekt in deze workshop waar je eigenlijk last van hebt zodat je beter begrijpt wat zich bij jou thuis afspeelt.

Beter zien wat er gebeurt

Soms gaan er dingen verkeerd. Per definitie doe je dingen soms niet handig. Daar zijn we mens voor. In een samengesteld gezin komt dat vaak omdat je geconfronteerd wordt met jezelf. Met je emoties. Met je gekke overtuigingen of andere onhebbelijkheden. Als je beter ziet wat er gebeurt, kun je ook kiezen voor een andere opstelling. En wordt het makkelijker om een andere invalshoek te kiezen. Bijvoorbeeld voor het aangaan van een gesprek. 

Je krijgt in deze workshop zicht op wat zich in het gezin afspeelt zodat je kunt kiezen hoe je op bepaalde situaties reageert. De vraag is aan jou of je dat dan ook doet. Dat is hartstikke moeilijk. Deze workshop en de workshop Familieopstellingen geven vooral helderheid. Je krijgt zicht op wat er gebeurt, op wat er nu werkelijk aan de hand is. Het levert je meer begrip op en het geeft je wat meer lucht. 

Systemisch werken

Wat we in deze workshop doen, heet ook wel systemisch werken. Dit zit soms wat in de zweverige hoek. Maar het is vooral een aardse en haast rauwe manier om te kijken naar wat zich werkelijk afspeelt. Bovendien is de trainer ontzettend nuchter. Deze workshop helpt je heel precies te kijken naar wat er aan de hand is in je bonusfamilie. 

Voor wie is deze Bonusfamilie workshop interessant?

Het is het goede moment om deze workshop te doen als er nog niks aan de hand is. Maar het is ook het goede moment als je met elkaar midden in de shit zit. En het is het goede moment als je ziet aankomen dat je kinderen straks heftig gaan puberen. Er zijn heel veel goede momenten om dit te gaan doen, zoals:

Dit is hét moment om het te doen

Het is iets voor jou als je aan het begin staat van je nieuwe leven met je nieuwe partner, of als je er al middenin zit. Als je helderheid wilt hebben over wat zich heeft afgespeeld. Als je niet op zoek bent naar cosmetische of kortetermijnoplossingen. Je krijgt praktische handvatten met diepgang en lichtheid. Twijfel je toch? Bel ons gerust.

Beschikbare data en locatie

Nog nader vast te stellen. We organiseren deze workshop in Paviljoen MeM in Buitenpost. Start is om 13.30 uur en we eindigen om 17.00 uur. 

Jouw investering voor de workshop Onderstroom

Een samengesteld gezin doe je niet in je eentje. Daar heb je je partner keihard bij nodig. Dus ons advies is: kom samen. Maar ook alleen ben je van harte welkom want het gaat je hoe dan ook enorm veel opleveren. Net als onze andere workshops kun je ook deze workshop afzonderlijk volgen. Dan is de prijs €175,- als je alleen komt en €300,- als jullie de workshop als bonusvader en bonusmoeder samen doen. 

Wil je meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op. We beantwoorden je vragen graag!

 

Meer handvatten voor inzicht en overzicht in je samengestelde gezin

Deze workshop over de onderstroom kan ook gecombineerd worden met andere workshops van Bonusfamilie. Nog beter is het om gebruik te maken van ons complete traject voor een samengesteld gezin. Je krijgt naast de workshops extra begeleiding en wisselt ervaringen uit met andere ouders en stiefouders.