Perspectief van het kind

Na deze workshop weet je hoe je kinderen het samengestelde gezin ervaren

Er is veel te leren over hoe kinderen kijken naar samengestelde gezinnen. Hoe zij zich voelen en wat ouders wel en niet zouden moeten doen in hun ogen. In deze workshop worden ouders geconfronteerd met het perspectief van het kind. Wat moet je wel en niet doen? Waar hebben kinderen verschrikkelijk veel last van? Na deze workshop weet je waarvan kinderen ‘in het rood’ gaan. En je weet wat het voor hen gemakkelijker maakt.

Want in alle drukte en toestanden wordt dit vaak vergeten. Kinderen ondergaan een scheiding. Deze workshop helpt je inzicht te krijgen hoe jouw kind de scheiding ervaren kan hebben.

We werken in deze workshop samen met de geweldige jongeren van Villa Pinedo. De plek voor kinderen met gescheiden ouders.

Deze workshop is ideaal in bijvoorbeeld de volgende situaties:

Jouw kind heeft allemaal belevingen van de scheiding die anders zijn dan die jij als ouder hebt. Deze workshop is bijvoorbeeld ideaal als

  • Jij wilde scheiden, maar je ex niet en je kind heeft daar nog heel veel last van.
  • Jouw kind kan niet leunen op zijn ouders omdat de ene ouder zich opstelt als slachtoffer van de scheiding en de andere ouder de veroorzaker daarvan is.
  • Je bijvoorbeeld op het punt staat om te gaan samenwonen en je wilt weten wat de do’s en don’ts zijn richting je kinderen of die van je partner.
  • Je wilt begrijpen hoe een kind zich voelt in scheidingssituatie.
  • Als je wilt weten wat het voor een kind betekent om stiefbroertjes of -zusjes te krijgen.
  • Of wat het voor een kind betekent dat zijn vader of moeder nog een kind krijgt met de nieuwe partner, dus dat het een halfzus of halfbroer krijgt.

Waarom zou je deze workshop bij Bonusfamilie moeten doen?

Volg deze workshop bij Bonusfamilie als je het perspectief van de kinderen wilt meenemen in de vorming van je samengestelde gezin. Als je met je kinderen een goed gesprek wilt hebben over de scheiding die hen is overkomen. Een gesprek dus over hoe zij het hebben ervaren hoe jij het gedaan hebt. De workshop geeft je mooie aanknopingspunten voor dat gesprek. Deze workshop geeft je daarmee een manier om te helen met elkaar.

Wanneer zou je deze workshop moeten volgen?

Als je net samenwoont of je hebt plannen om dat te gaan doen. Deze workshop geeft je inzicht in hoe kinderen dat kunnen ervaren, zodat jij er rekening mee kunt houden in jouw handelen. Het perspectief van het kind kun je meenemen in alles wat je doet. Je houdt er rekening mee omdat je het snapt. Maar ook kan het heel heilzaam zijn voor zowel kinderen als ouders om nog eens terug te kijken. De vraag ‘Hoe was het eigenlijk voor jullie?” kan je als ouder veel inzicht geven. Al met al een heilzame workshop.

Voor wie?

Voor iedere ouder die wil weten hoe het kind na de scheiding een nieuw gezin ervaren kan hebben. En daar met zijn kinderen het gesprek over wil voeren.

Praktische informatie

Duur: een dagdeel

Beschikbare data:

Nog nader vast te stellen

Jouw investering:

Deze workshop maakt deel uit van onze leergang.

Net als onze andere workshops kun je ook deze workshop afzonderlijk volgen. Dan is de prijs €300,- als je alleen komt en €550,- als jullie de workshop samen doen.

Het opleidingsmateriaal is bij de prijs inbegrepen.

Een samengesteld gezin doe je niet in je eentje. Daar heb je je partner keihard bij nodig. Dus ons advies is: kom samen. Maar ook alleen ben je van harte welkom want het gaat je hoe dan ook enorm veel opleveren.

Wil je meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op. We beantwoorden je vragen graag!